Financieel

Rente op je hypotheek: wat moet je weten?

rente hypotheek

Een hypotheek is een speciale lening die je afsluit om een huis te kopen. Dit moet vrijwel altijd met een hypotheek want de meeste mensen hebben zulke bedragen niet gespaard. Het is bovendien fiscaal gunstiger om het via een hypotheek te doen. De rente hypotheek is daarbij echter heel belangrijk. Dit is namelijk in feite je bedrag aan vaste lasten elke maand wanneer je eenmaal in het huis woont. De rente moet dus zo laag mogelijk zijn en de rest van de omstandigheden van de financiering moeten ook haalbaar zijn.

Hypotheekrente 

De hypotheekrente is dus het bedrag dat je betaalt aan rente over je hypotheek, en is tevens je maandelijkse grote uitgave. Afhankelijk van je hypotheek ben je daarnaast aan het aflossen. Hoeveel je aflost, hangt dus van de hypotheekvorm af. Het afsluiten van een hypotheek is een grote financiële beslissing en is er dus eentje die je goed moet overwegen. Daarom kun je de rentes vergelijken via speciale vergelijkingswebsites. Het is goed om daar even de tijd voor te nemen en zo de beste aanbieder voor jouw situatie te vinden. 

rente hypotheek

Eigen inbreng

Wanneer je een huis gaat kopen dan zal het je al snel opvallen dat de huizenmarkt tamelijk overspannen is momenteel. Het is dan ook bijna niet meer mogelijk om een huis te kopen zonder eigen inbreng. De meeste mensen gebruiken hiervoor hun spaargeld of worden geholpen door familie. Hoe meer eigen inbreng je hebt, hoe lager je hypotheek en dus ook je rente.

Similar Posts