Nieuws

Hypotheekrente vergelijken: hier moet je op letten

Geld

Ben je van plan een mooi huis te kopen voor jou en je gezin? Of wil je die mooie auto halen die nét iets te duur is om zelf te betalen? Dan zit je waarschijnlijk te kijken naar allerlei verschillende hypotheken. Dat is immers de makkelijkste manier om snel aan geld te komen (wat je natuurlijk wel weer terug moet betalen, maar dat lijkt me logisch) – en hier houden we crypto dan even buiten beschouwing. Grote kans dus dat je door de bomen het bos niet meer ziet en allerlei verschillende opties ziet. Wij helpen je met de hypotheekrente vergelijken en vertellen waar je op moet letten tijdens deze keuze.

Waarom hypotheekrente vergelijken?

Er is bijna geen grotere financiële beslissing dan een hypotheek afsluiten, aangezien je een verplichting aangaat voor meerdere jaren. Daarom wil je van tevoren precies weten welke hypotheek het beste bij jou past. Je wilt natuurlijk niet te veel betalen. Wij raden je om die reden aan om hypotheken te vergelijken met elkaar, omdat dit gewoon enorm veel geld kan schelen. Hypotheekrentes vergelijken doe je vaak maar één keer, dus is het de moeite waard om hier even wat tijd in te steken.

Online hypotheekrente vergelijken

Bijna alles kan je tegenwoordig online doen, dus kan je natuurlijk ook op het internet verschillende hypotheken met elkaar vergelijken. Hier kan je dan vaak het actuele aanbod zien en zie je de rentes die verschillende instanties aanbieden. Allereerst moet je weten wat voor soort hypotheek je wil afsluiten. Hierbij heb je de keuze uit een annuïteitenhypotheek, een lineaire hypotheek of een aflossingsvrije hypotheek. Afhankelijk van jouw situatie en de manier waarop je wilt aflossen kan je een geschikte hypotheek vinden. Als je een starter bent is het alleen mogelijk om een annuïteiten- of lineaire hypotheek af te sluiten. Dit heeft te maken met belastingredenen.

Als je hebt bepaald wat voor soort hypotheek je wilt afsluiten, is het tijd om de opties met elkaar te vergelijken. Let hierbij op de volgende keuzes:

  • De hypotheekvorm
  • Je rentevaste periode
  • Je hypotheekwaarde

Als je deze filters hebt ingevuld heb je een aantal mogelijkheden die overblijven. Op een onafhankelijke vergelijkingssite als Geld.nl kan je vervolgens persoonlijk advies vragen van een erkende hypotheekadviseur. Zij geven je inzicht in je hypotheekmogelijkheden. Dit is ook vrijblijvend en gratis, je zit dus nergens aan vast.

Succes!

Similar Posts